Melissa Kamstra

Handlezer & Coach

Een levendige herinnering…

In 2016 stond voor mij de wereld even stil en verloor het leven een gouden randje. Het woord kanker viel en binnen een periode van nog geen twee maanden moest ik afscheid nemen van mijn moeder. Niet lang daarna las ik in Het Parool een interview waarin de dood werd besproken. Daarin werd een gezegde aangehaald, namelijk: “Je sterft twee keer. De eerste keer als je lichaam je ziel verlaat en de tweede keer als je naam voor het laatst wordt uitgesproken.” Nu weet ik niet meer uit welk geloof of land het gezegde komt, wel dat ik er tot op de dag van vandaag veel troost uit put. Hoewel mijn moeder niet meer in leven is, wil ik er alles aan doen om haar levend te houden. Haar handafdrukken vormen hierin een belangrijk middelpunt.

zoveel mooie herinneringen
groot en klein
die zorgen voor een glimlach
naast verdriet en pijn

Ontstaan Handherinnering

Handherinnering is ontstaan door mijn eigen behoefte en gemis aan mijn moeder. Door mijn kennis over handleeskunde weet ik de betekenis van de lijnen en tekens van mijn moeder haar handafdrukken. Toch had ik graag een geluidsopname gehad. Een opname waarin ze zelf vertelt waar ze trots op is, wat ze allemaal heeft meegemaakt, waar ze van heeft geleerd en de wijze lessen die ze graag aan anderen wil meegeven. Ook had ik een mooie foto willen hebben, een foto waarop te zien is hoe ik haar hand vasthoud. Diezelfde hand die ik vasthield toen ik zag dat ze haar laatste adem uitblies. Als geen ander besef ik hoe waardevol dit kan zijn en met Handherinnering wil ik jou graag een blijvende herinnering bieden.

Handlezer

Misschien heb je helemaal niets met handlezen en krijg je direct de associatie met toekomstvoorspelling. Dat kan ik mij heel goed voorstellen, want die had ik zelf ook. Een aantal jaar geleden kwam ik toevalligerwijs in aanraking met handlezen. In het begin was ik vrij sceptisch en terughoudend. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten en had het idee voor de hand liggende zaken voorgeschoteld te krijgen. Niets bleek minder waar. Iemand die mij helemaal niet kende legde in een mum van tijd mijn ziel en zaligheid bloot. Ik was niet alleen verbaasd, ook begreep ik mezelf zoveel beter. Ik kon alles veel beter plaatsen en besefte waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed. Vanaf dat moment wilde ik er alles van weten. Zodoende ben ik in 2014 gestart met de 2,5 jarige opleiding Handleeskunde. Na het afronden van mijn opleiding heb ik nog tal van coachingopleidingen en -cursussen gevolgd om een goed onderbouwd gesprek met iemand te kunnen voeren. Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan kan ik je verzekeren dat handlezen geen toekomstvoorspelling is, wel is het een prachtig handvat dat houvast biedt.

Spreker

Organiseer je een event en ben je op zoek naar een inspirerende spreker over verlies en rouw? Een spreker die uit ervaring weet hoe het is een dierbare te verliezen. Die weet waar je in de meest kwetsbare periode van je leven behoefte aan kunt hebben. Iemand die de dood bespreekbaar wilt maken en een vernieuwende kijk richting de uitvaartbranche heeft.

Levendig vertel ik mijn persoonlijk verhaal. Ik maak gebruik van sprekende voorbeelden, deel mijn ervaringen en geef praktische en concrete tips.